SAMOSTOJEČI MEŠALNIKI
so namenjeni za pripravo večjih količin različnih vrst testa. Z njimi lahko mešamo testo za vse vrste kruha, krofe ali pizze, kakor tudi meso. Mešalniki so primerni za kmetije, za kmečke turizme, za picerije, za gostilne, za mesnice, torej povsod tam, kjer je potrebna večja količina testa ali mesa. Mešalniki se odlikujejo po enostavni izvedbi ter hitri in kvalitetni pripravi zmesi.
Vsi deli, ki pridejo v stik z maso so izdelani iz nerjavečega jekla, kar omogoča enostavno čiščenje in vzdrževanje. Vzdrževanja stroj ne potrebuje, razen občasne menjave olja v reduktorju.
- Za prikaz celotne tabele, klikni na njo!
Tip mešalnika |
Količina mesa (kg) |
Količina moke (kg) |
Velikost posode (litrov) |
Možnost vgradnje mesoreznice |
Dimenzije globina x širina x višina (cm) |
Teža cca (kg) |
Moč motorja (kW) |
Električna napetost (V) |
MŠ 6 CR-KIP |
6 |
0,5-3 |
10 |
ni |
32x45x38 |
20 |
0,25 |
230/400 |
MŠ 12 CR-KIP |
12 |
1-5 |
20 |
ni |
36x47x42 |
24 |
0,25 |
230/400 |
MŠ 25 CR-KIP-N |
25 |
2-12 |
40 |
ni |
42x58x47 |
35 |
0,55 |
230/400 |
MŠ 25 CR-KIP |
25 |
2-12 |
40 |
K-22 P |
55x53x85 |
40 |
0,55 |
230/400 |
MŠ 35 CR-KIP |
35 |
4-18 |
60 |
K-22 P |
60x 57x93 |
45 |
0,55 |
230/400 |
MŠ 50 CR-KIP |
50 |
5-25 |
80 |
K-22 P |
63x62x95 |
58 |
0,75 |
230/400 |
MŠ 70 CR-KIP |
70 |
7-35 |
110 |
K-22 P |
68x66x102 |
65 |
0,75 |
230/400 |
MŠ 25 CCR-KIP |
25 |
2-12 |
40 |
K-22 P |
60x 57x90 |
45 |
0,55 |
400 |
MŠ 35 CCR-KIP |
35 |
4-18 |
60 |
K-22 P |
59x 59x95 |
505 |
0,55 |
400 |
MŠ 50 CCR-KIP |
50 |
5-25 |
80 |
K-22 P |
63x63x 98 |
65 |
0,75 |
400 |
MŠ 70 CCR-KIP |
70 |
7-35 |
110 |
K-22 P |
63x69x102 |
70 |
0,75 |
400 |
Legenda
CR - inox posoda
CCR - v celoti inox
N - namizni
KIP - nagibna posoda
PRIPOROČILA ZA MEŠANJE:
- Po namestitvi mešalne lopute na os mešalnika in priklopu na električno omrežje je le-ta pripravljen na obratovanje. V mešalno posodo dajte vse potrebne sestavine, namestite pokrov in vklopite mešalnik. Priporočilo: bolje je, da maso naredite mehkejšo (na začetku dodajte manj moke), tako da pozneje dodajate moko in ne obratno.
- Med obratovanjem po potrebi kontrolirajte testo in morebiti dodajte manjkajoče sestavine. Ko dobi testo primeren izgled mešalnik izklopite, testo poravnajte in ga pokrijte nazaj s pokrovom.
- Čas mešanja je odvisen od vrste in količine testa in traja 8 do 15 minut.
- Za mesno mešanico priporočamo, da najprej zmešate meso z začimbami, mast pa ohladite (za kratek čas dajte v hladilnik oz. zamrzovalnik) in jo dodate pred koncem mešanja. Tako bo mast manj zgnetlo in klobase bodo lepšega videza.
- Mase je lahko največ do vrha mešalne lopute, kajti če je bo preveliko, vam jo bo mešalnik neenakomerno premešal, podaljšal se vam bo čas mešanja s tem se bo skrajšala življenjska doba mešalnika, zato upoštevajte dovoljene količine za posamezno velikost mešalnika (posoda je večja zaradi vzhajanja testa).
- Čas mešanja je pri mesu krajši in traja 5-10 minut.
- Vse druge mešanice pa pripravljajte glede na potrebno tehnologijo in pridobljena izkustva.
- Za kakovost sestavin, morebitne vsebnosti tujkov in čistočo vode mora poskrbeti in je odgovoren uporabnik mešalnika!
VARNOSTNI POKROV:
- Vsi mešalniki v kompletu vsebujejo nerjaveč pokrov.
- Ob doplačilu pa je dobavljiv tudi varnostni pokrov (VP), to je pokrov, ki z avtomatiko ob dvigu le-tega zaustavi delovanje motorja in s tem prepreči nevarnosti posega z roko v nevarno območje.
- Za ponoven zagon je potrebno znova pritisniti stikalo za vklop.